Over SEBO

SEBO is de werknaam van de Stichting tot Exploitatie en Beheer van sociaal-cultureel centrum ’t Onderdak. Deze stichting, gerund door vrijwilligers, is eind 2013 opgericht om namens de gemeente Teylingen het beheer en de exploitatie van verzamelgebouw cultureel centrum ’t Onderdak uit te voeren.

Ook het bestuur bestaande uit de bestuursleden van SEBO is een enthousiaste groep vrijwilligers die het beleid, beheer en de exploitatie van ’t Onderdak vormgeven en uitvoeren. Het takenpakket van het bestuur is daarom zeer divers.

Verhuur van ruimtes
Binnen het Onderdak, een voormalige schoolgebouw, zijn diverse ruimtes beschikbaar voor verhuur. Enkele ruimtes zijn verhuurd aan vaste gebruikers waarmee speciale contractuele afspraken worden gemaakt. Er zijn ook diverse ruimtes beschikbaar voor incidenteel of meer structurele verhuur voor één of meer dagdelen.

Vaste huurders
Voor SEBO zijn vaste huurders organisaties die meer dan 26 dagdelen per jaar en met een bepaalde frequentie een ruimte huren voor een langere termijn. Aan vaste huurders kunnen aantrekkelijkere tarieven worden aangeboden.

Huurprijs beleid
De huurprijzen worden worden jaarlijks door het bestuur van SEBO vastgesteld conform de in 2015 vastgestelde gemeentelijke Tarievennota. SEBO maakt in de tarieven onderscheid in enkele soorten organisaties. Zo betalen bijvoorbeeld non-profit organisaties, verenigingen en stichtingen (uit de gemeente Teylingen) een ander tarief dan particulieren of commerciële organisaties.

Huisregels
Als SEBO hechten wij veel waarde aan de leefbaarheid. Hiermee bedoelen we onder andere dat binnen het Onderdak mensen rekening met elkaar houden en respect hebben voor elkaar. Enkele belangrijke en algemene afspraken hebben we vastgelegd in onze huisregels. U kunt onze huisregels voor het Onderdak downloaden en bekijken.

2020 Huisregels v2.0

icon-pdf