’t Onderdak historie

’t Onderdak is een historisch begrip in Sassenheim, gemeente Teylingen en omstreken. Het oude Onderdak was gehuisvest in een voormalig klooster samen met de Sint Annaschool basisschool. Het originele pand, het oude klooster was aan de achterzijde groter dan het hedendaagse gebouw. De achterzijde van het klooster (Wilhelminastraat) was ingang en speelplaats van de Sint Annaschool. Aan de voorzijde (Hoofdstraat) was de ingang van Het Onderdak. De Annaschool en ’t Onderdak deelden de zolder en waren slechts gescheiden door tussendeuren die op slot konden. “’t Onderdak” was ook toen al een verzamelpand voor sociale en culturele organisaties en verenigingen.

De Annaschool en speelplaats zijn grotendeels afgebroken en hebben plaatsgemaakt voor onder andere de parkeerplaats van de huidige supermarkt Vomar, met de ingang aan de Wilhelminastraat. De winkel ingang is aan de Hoofdstraat in een nieuw aangelegde deuropening.

Oude fotos Onderdak

Heeft u nog historische dia’s of fotos van het oude Onderdak of zelfs het kloosterpand aan de Hoofdstraat, binnen of buitenzijde? Laat het ons weten op website@seb-onderdak.nl wij lenen deze graag om te digitaliseren en nemen ze dan op in ons digitale archief.