’t Onderdak

Het Onderdak (’t Onderdak) is een begrip in Sassenheim en omstreken. Het Onderdak was voorheen ook het sociaal cultureel centrum van Sassenheim, gevestigd in een voormalige klooster & schoolgebouw aan de hoofdstraat 169 (tegenwoordig de Vomar). In het jaar 2000 is het huidige ’t Onderdak opgeleverd in opdracht van de gemeente Sassenheim. Dit nieuwe Onderdak in een voormalig schoolgebouw, zou wederom het sociaal cultureel centrum van Sassenheim worden met met ruimtes voor verenigingen, theater, oefenstudio’s.

SEBO staat voor Stichting tot Exploitatie en Beheer van sociaal-cultureel centrum ’t Onderdak. Deze stichting wordt gerund door vrijwilligers en is eind 2013 opgericht om namens de gemeente Teylingen het beheer en de exploitatie van ’t Onderdak als verzamelgebouw uit te voeren.

Toegankelijkheid ’t Onderdak
Het Onderdak centrum is toegankelijk voor rolstoelen en er is een lift naar de eerste verdieping.

Beveiliging ’t Onderdak
De toegang tot het gebouw wordt bewaakt door middel van een gesloten video systeem. De beelden worden maximaal twee weken bewaard en uitsluitend op verzoek van opsporingsinstanties en de juiste wettelijke grondslag ter beschikking gesteld.

Fotos: STOL architecten | architectenbureau | Lisse