Mededeling ivm Coronavirus

[UPDATE 2 april 2022]
In de afgelopen weken zijn diverse beperkingen en maatregelen rond COVID ingetrokken ook in het Onderdak. Het COVID virus is niet weg en er geldt dus altijd zorg goed voor elkaar, bescherm uzelf en anderen

Voor actuele informatie en status verwijzen wij graag naar de website van de Rijksoverheid.

ARCHIEF

[UPDATE 16 Januari 2022]
Vanaf 15 Januari is een deel van de activiteiten in het onderdak weer toegestaan.  Zo zijn culturele activiteiten als dans-, muziek- en schilderlessen en binnensport (bijvoorbeeld biljart) onder voorwaarden weer mogelijk. Voor deze zaken geldt nog wel dat er vanaf 18 jaar een geldig corona toegangsbewijs (corona check) verplicht is. Voor nadere informatie verwijzen wij graag naar de website van de Rijksoverheid.

Het is ons op dit moment nog niet duidelijk of ook cursussen en andere activiteiten weer opgestart mogen worden. Daarover hebben wij inmiddels bij de gemeente duidelijkheid gevraagd. Wij hopen daar begin komende week antwoord op te ontvangen en zullen dat dan direct met u delen. Wij hopen dat dit een begin is op weg naar een “normale” situatie.

[UPDATE 27 November 2021]
Helaas zijn er op 26 november strengere maatregelen aangekondigd. Vanaf zondag 28 november zal ’t Onderdak dagelijk vanaf 17:00 gesloten zijn, er zijn dus geen avond activiteiten meer mogelijk. In alle ruimtes moet minimaal anderhalve meter afstand worden aangehouden, hierdoor kunnen mogelijk minder personen in een ruimte aanwezig zijn. Daarnaast blijft de mondkapjes regel van toepassing in alle openbare ruimtes zoals de gangen. Verder gelden natuurlijk nog de standaard maatregelen zoals handen wassen en desinfecteren, in de elleboog hoesten en niet het gebouw betreden wanneer je last hebt van corona verschijnselen.  Kijk hier voor meer details over de maatregelen 

[UPDATE 26 juni 2021]
Vanaf 26 juni vervallen vrijwel alle beperkende maatregelen rond corona die relevant zijn voor ’t Onderdak. Alle activiteiten in ’t Onderdak kunnen dus weer weer volledig worden hervat. De enige restrictie die overblijft is de anderhalve meter regel. Alleen wanneer deze regel door de aard van de activiteit niet mogelijk is, mag hiervan worden afgeweken. Verder gelden natuurlijk nog de standaard maatregelen zoals handen wassen en desinfecteren, in de elleboog hoesten en niet het gebouw betreden wanneer je last hebt van corona verschijnselen. 

[UPDATE 3 juni 2021]
Vanaf zaterdag 5 juni mag het gebouw ’t Onderdak weer open. Het dragen van een mondkapje is verplicht in de openbare ruimtes en de anderhalve meter regel is overal van toepassing tenzij dit door de aard activiteit niet anders kan. Er is een maximum aantal mensen gesteld per ruimte, lees hier de relevante details:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/05/28/open-tenzij-in-stap-3-met-voorwaarden-bijna-alles-open (zie o.a. secties Culturele instellingen en Kunst & Cultuur). Het bestuur is verheugd dat ’t Onderdak weer open kan en gaat uit van de volledige medewerking van iedereen. 

[UPDATE 23 februari 2021]
Door de verlenging van de lockdown en maatregelen blijft de situatie ongewijzigd. De kleine versoepelingen hebben geen invloed op de activiteiten in ’t Onderdak. Het gebouw van ’t Onderdak blijft tot nadere berichtgeving dicht.

[UPDATE 08 februari 2021]
Door de verlenging van de lockdown en maatregelen blijft de situatie ongewijzigd. Het gebouw van ’t Onderdak blijft tot nadere berichtgeving dicht.

[UPDATE 12 januari 2021]
Door de verlenging van de lockdown / strenge maatregelen blijft ook het gebouw van ’t Onderdak tot en met 9 februari 2021 dicht. Dit geldt voor alle activiteiten en deze zijn dus niet toegestaan. Het is ontzettend jammer. Het SEBO bestuur is in overleg met de gemeente over de financiele gevolgen en oplossingen in relatie tot de sluiting.

[UPDATE 14 december 2020] 
Door de lockdown / strenge maatregelen moet ook het gebouw van ’t Onderdak vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met maandag 18 januari 2021 dicht. Dit geldt voor alle activiteiten. Het is ontzettend jammer maar wij houden ons aan de landelijke maatregelen en rekenen erop dat iedereen zich hieraan zal houden. 

[UPDATE 19 november 2020] 

De tijdelijke sluiting van het gebouw wordt dus vanaf donderdag opgeheven.  De situatie van voor 5 november is weer van kracht.  Het dringende advies om mondkapjes te dragen in openbare gebouwen blijft gehandhaafd.  In de gangen van ’t Onderdak is de verplichte 1,5 meter afstand houden niet altijd mogelijk, daar verwachten wij dat iedereen daarom een mondkapje draagt.
De regels van 4 november staan in de update hieronder vermeld, en per 19 november dus weer actief!

[UPDATE 4 november 2020]  

Op grond van de aangescherpte maatregelen m.b.t. het corona virus die het kabinet 3 november 2020 heeft bekend gemaakt, heeft de veiligheidsregio een nieuwe noodverordening opgesteld. Daaruit blijkt dat ’t Onderdak moet sluiten vanaf woensdag 4 november, 22.00 uur tot en met in elk geval woensdag 18 november 2020.

Dat houdt in dat alle activiteiten uiterlijk vandaag om 22.00 uur dienen te zijn beëindigd en de bezoekers het gebouw hebben verlaten. Het spreekt voor zich dat geplande activiteiten voor de komende twee weken dus niet door kunnen gaan.  Het bestuur gaat ervan uit dat u begrip hebt voor de sluiting en deze maatregel zult respecteren.

Het bestuur van SEBO zal alle gebruikers op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen en consequenties rondom alle maatregelen.

Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe,

Bestuur SEBO


Overzicht van de eerdere Corona maatregelen en communicatie. 

[UPDATE 1 juni 2020] Op basis van de nieuwe landelijke richtlijnen zal ’t Onderdak beperkt open gaan vanaf 1 juni . Gebruikers zijn over de opening en mogelijkheden geinformeerd door het bestuur.

[UPDATE 23 maart 2020] Naar aanleiding van de landelijke aanscherping van de maatregelen zal ook ’t Onderdak gesloten blijven tot en met 1 juni.

[UPDATE 17 maart 2020] Het SEBO bestuur ontving 17 maart 2020 het volgende bericht van de gemeente Teylingen: Het beleidsteam van gemeente Teylingen, geadviseerd door het Team Bevolkingszorg (crisisteam)  heeft als gevolg van de Corona maatregelen vanochtend besloten de multifunctionele accommodaties Het Trefpunt en ’t Onderdak te sluiten tot 6 april.  De sluiting betreft alle activiteiten en cursussen. Welzijn en Vluchtelingenwerk mogen hun werkzaamheden vooralsnog voortzetten.

[einde archief]